Asbestipurku on luvanvaraista toimintaa, joka tulee toteuttaa oikeaoppisesti kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa tai muissa kiinteistöissä ennen mahdollisia purkutöitä tai remontointia. Näin määrää uusi asbestilaki, jonka mukaan asuntoon tulee toteuttaa ennen töiden aloittamista vähintään asbestikartoitus, joka selvittää onko rakennusmateriaaleissa käytetty vaaralliseksi luokiteltua asbestia.

Kartoituksen jälkeen ajankohtaiseksi saattavat nousta asbestipurkutyöt tai materiaalin koteloinnit, jotka tulee toteuttaa ainoastaan osaavan ja oikeat luvat omaavan ammattilaisen kanssa. Mutta mistä löytää paras ammattilainen kyseiseen työhön? Kilpailuta asbestityöt nyt Asbestipurku Helsinki -sivustolla!

Uusi asbestilaki toi alalle liudan toimijoita

Kun uusi asbestilaki astui voimaan vuonna 2016, alkoi alalle putkahdella uusia toimijoita useampia kymmeniä. Tämä johtui mahdollisuudesta tehdä bisnestä asbestipurkutöiden ja -kartoitusten parissa, sillä uusi laki velvoitti kaikki remontoijat teettämään vähintään asbestikartoituksia. Näin ollen toimialalle soljui myös toimijoita, joilla luvanvaraisuus ja toimintatavat eivät kuitenkaan ole vielä vaaditulla tasolla.

Kun uutta asbestipurkuyritystä sitten lähdetään etsimään, mistä voidaan varmistaa toimijan osaaminen ja luotettavuus? Juuri tästä syystä Asbestipurku Helsingin kaltainen luotettava kilpailutussivusto on oiva apu, sillä sen avulla pystyy yhden hakemuksen täyttämisellä kilpailuttamaan ainoastaan luotettavia ja luvanvaraisia pääkaupunkiseudulla toimivia asbestipurkuyrityksiä.

Laki määrittelee, miten asbestityöt toteutetaan

Asbestipurkutyöt ovat siis luvanvaraisia töitä, joiden toteuttaminen oikeaoppisesti vaatii osaamista aina suojavarusteista lähtien. Purku kun tulee aina toteuttaa viranomaisten asettamat säädökset läpäisevillä menetelmillä, suojavarusteilla sekä työvälineillä.

Jos oikeita menetelmiä ei käytetä, tai varusteet ovat puutteelliset, aiheuttaa purkutyöt tai koteloinnit helposti vaaraa niin asukkaille, purkutyön tekijöille kuin myös muulle ympäristölle. Kun purkutyöt ovat saatu valmiiksi, ei työskentelytilaan tai sen ympäristöön saa lain mukaan jäädä edes leijumaan asbestia yli laissa asetetun 0,01 kuitua/cm³ rajan. Myös jälkien siivoaminen on siis tarkkaan säädeltyä työtä, jota ei varsinkaan itse kannata missään nimessä pyrkiä suorittamaan.

Kilpailuttamalla saat parhaan hinnan

Kilpailuttaminen ei kuitenkaan ole hyvästä ainostaan siksi, että pystyt varmistamaan purkujen ostot oikeilta yrityksiltä. Nimittäin kilpailuttamisen avulla saat myös aina parhaan hinnan purkutöille sekä asbestikartoituksille – kilpailutettavat yritykset kun tietävät, etteivät ole kisassa ainoita toimijoita ja tarjoavat aina erittäin edullisia hintoja. Tokikaan kaikkein halvimman hinnan perässä ei aina kannata juosta, varsinkaan kun kyse on terveydelle vaaralliseksi luokitellusta rakennusmateriaalista kuten asbestista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi järkevää maksaa useimpien yritysten tarjoamia, suurimmaksi osaksi vain ilmaa sisältäviä urakkahintoja.

Älä maksa urakasta, vaan tehdystä työstä

Kilpailutuksen avulla saatkin aina järkevästi asuntosi koon, purkutöissä käytettävien menetelmien sekä työn laajuuden mukaan lasketun tarjouksen, jossa on eritelty tarkkaan ja läpinäkyvästi mikä maksaa mitäkin. Kohteen perustietojen perusteella aluksi annettu hinta-arvio tulee myös pitämään lopulta paremmin paikkansa, kun se ei ole laskettu yhden kiinteän urakkahinnan mukaan, vaan muokattu kohteen perustietojen sekä tehtävissä olevan remontin laajuuden mukaan.

Suosittelemmekin siis lämpimästi testaamaan kilpailutusta, joka ei edes sido sinua vielä asbestipurkutyötarjousten hyväksymiseen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *